Κορωνοϊός: Στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη ο Χαρδαλιάς - «Καμπανάκι» από Ζέρβα

Κορωνοϊός: Στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη ο Χαρδαλιάς - «Καμπανάκι» από Ζέρβα Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
0

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί την προσεχή Πέμπτη ο Νίκος Χαρδαλιάς, όπου θα έχει συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς, μετά την αύξηση των κρουσμάτων που σημειώνεται στην περιοχή. 

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της Θεσσαλονίκης και η υγειονομική επιβάρυνση που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, εξετάστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην τηλεδιάσκεψη τονίστηκε, η ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των υγειονομικών κανόνων και συζητήθηκαν οι τρόποι, κυρίως μέσω των εποπτικών μηχανισμών, ώστε να περιοριστεί η εικόνα χαλάρωσης που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες.

«Καμπανάκι» από Ζέρβα

Την επίσκεψη του υφυπουργού Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά στη Θεσσαλονίκη αποκάλυψε ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας σε συνεντεύξεις που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης. Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, κατά την επίσκεψη του υφυπουργού στην πόλη μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν επί τάπητος είναι και ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου, αλλά και το πως θα περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού γενικότερα.

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης δήλωσε στον Real Fm 107,1 η περιοχή είναι κοντά στο επίπεδο 3 του χάρτη επικινδυνότητας. Όπως είπε χαρακτηριστικά, αν δεν τηρηθούν τα μέτρα πολύ εύκολα η Θεσσαλονίκη θα περάσει στο επίπεδο 4 και στην «κόκκινη» ζώνη. Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του για τον μεγάλο αριθμό των νέων που πλέον μολύνονται από τον κορωνοϊό, καθώς το 52% των θετικών κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη έχουν ηλικία από 16- 29 και η μέση ηλικία είναι τα 33 χρόνια. 

Απολύμανση και έλεγχοι στις φοιτητικές εστίες για κρούσματα κορωνοϊού

 

Δύο φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες στην περιοχή των 40 Εκκλησιών διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

«Από την Παρασκευή που ενημερωθήκαμε πως υπάρχουν τα ύποπτα κρούσματα και ξεκίνησε η διερεύνησή τους, δρομολογήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από τα υγειονομικά πρωτόκολλα διαδικασίες και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υγειονομικές Αρχές», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, καθηγητής Δημήτρης Κωβαίος, προσθέτοντας πως «έχει γίνει απολύμανση των χώρων και έχουν ενημερωθεί όλοι οι διαμένοντες στις εστίες φοιτητές για τα μέτρα που έχουν ληφθεί».

Επίσης, ήδη γίνεται η ιχνηλάτηση των επαφών των δύο φοιτητών, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα διενεργήσει εντατικούς ελέγχους στους φοιτητές που διαμένουν στις εστίες.

Συνολικά, οι φοιτητικές εστίες της Θεσσαλονίκης, αρμόδιο για τη λειτουργία τους είναι Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας, στην περιοχή των 40 Εκκλησιών έχουν δυναμικότητα φιλοξενίας 800 φοιτητών, όμως λόγω της υβριδικής εξ αποστάσεως και διά ζώσης λειτουργίας του πανεπιστημίου, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, αυτή τη στιγμή διαμένουν εκεί περίπου 400 φοιτητές. Αντίστοιχα στο 50% είναι η πληρότητα και στο παράρτημα των φοιτητικών εστιών που λειτουργεί στο πρώην ξενοδοχείο «Εγνατία»  με συνολική δυναμικότητα 400 κλινών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Real Fm 107,1/Open TV

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM