Ο Γιώργος Μαυρίδης επιστρέφει στην Ελλάδα - Το περιστατικό στο αεροδρόμιο που οδήγησε σε κράτηση

Ο Γιώργος Μαυρίδης επιστρέφει στην Ελλάδα - Το περιστατικό στο αεροδρόμιο που οδήγησε σε κράτηση Facebook Twitter
0

Στην Ελλάδα επιστρέφει ο Γιώργος Μαυρίδης μαζί με τρία μέλη του τηλεοπτικού του συνεργείου, που κρατούνταν στο αεροδρόμιο του Μεξικού. 

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο παρουσιαστής και οι συνεργάτες τους πήραν τον δρόμο της επιστροφής στην Ελλάδα, καθώς επρόκειτο να αναχωρήσουν στις 20:50 (ώρα, Μεξικού), δηλαδή στις 05:10, ώρα Ελλάδος, με πτήση από το αεροδρόμιο της πόλης του Μεξικού για τη Φρανκφούρτη κι από εκεί να κατευθυνθούν στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ελληνική πρεσβεία, στην πόλη του Μεξικού, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διευθετήσει το ζήτημα και να επιστρέψουν πίσω στην Ελλάδα τέσσερις άντρες, μετά το περιστατικό που σημειώθηκε εντός του αεροσκάφους της Lufthansa κι ανάγκασε τον πιλότο να δώσει εντολή να αποβιβαστούν οι τέσσερις άντρες.

Αυτό ήταν κάτι που είχε δυσχεράνει την θέση τους απέναντι στις μεξικανικές Αρχές που τους έδωσαν τελεσίγραφο να αποχωρήσουν οικειοθελώς το συντομότερο δυνατόν από τη χώρα.

Είχε προηγηθεί η εντολή για απέλαση, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε ο επιτετραμμένος της πρεσβείας, με τις μεξικανικές αρχές ωστόσο να διαφωνούν κάθετα στο ενδεχόμενο να παραμείνουν εντός της χώρας και να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην ενδοχώρα οι τέσσερις άντρες.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο τι ακριβώς ειπώθηκε μεταξύ του παρουσιαστή και των υπαλλήλων του αεροδρομίου με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε σύλληψη και κράτηση, με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να αναφέρουν πως τους ζητήθηκε να ελεγχθούν οι κάμερες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έγινε βιντεοσκόπηση χώρων του αεροδρομίου χωρίς την απαιτούμενη άδεια κι εκείνοι αρνήθηκαν. 

Την ίδια στιγμή, σημαντικό ρόλο φέρεται να έπαιξε επίσης ένα περιστατικό εντός του αεροσκάφους ανάμεσα στον παρουσιαστή και μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου, σε σημείο να δώσει εντολή ο πιλότος να γίνει άμεση αποβίβαση των τεσσάρων αντρών κι ενώ ήταν έτοιμοι προς αναχώρηση. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι μεξικανικές αρχές κατάσχεσαν τα κινητά τηλέφωνα των τεσσάρων αντρών, που στο ένα τηλεφώνημα που δικαιούνταν, ενημέρωσαν τις οικογένειες τους να μην ανησυχούν. 

Ένας εκ των μελών του συνεργείου επικοινώνησε με φιλικό του πρόσωπο στην Θεσσαλονίκη ο οποίος έχει συγγενείς στο Μεξικό και τους ζήτησε να επισκεφτούν άμεσα την ελληνική πρεσβεία και να συναντήσουν τον επιτετραμμένο. 

Έπειτα οι Μεξικάνοι υπήκοοι μαζί με τον επιτετραμμένο της πρεσβείας και έναν δικηγόρο μετέβησαν στο αεροδρόμιο προκειμένου να συναντήσουν τους Έλληνες συλληφθέντες. Ασκήθηκαν πιέσεις, να λυθεί το ζήτημα χωρίς να χρειαστεί να απελαθούν, ωστόσο κάτι τέτοιο κατέστη αδύνατο. Τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο μετά το επεισόδιο μέσα στο αεροσκάφος της επιστροφής, όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται οι μεξικανικές αρχές.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ