Χαρδαλιάς: Περιορισμός ωραρίου κέντρων διασκέδασης αν χρειαστεί - Τι ισχύει για τις κοινωνικές εκδηλώσεις

Χαρδαλιάς: Περιορισμός ωραρίου κέντρων διασκέδασης αν χρειαστεί - Τι ισχύει για τις κοινωνικές εκδηλώσεις Facebook Twitter
0

Τον «κώδωνα του κινδύνου» έκρουσε, ενόψει Δεκαπενταύγουστου, ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή έκτακτη ενημέρωση για τον κορωνοϊό.  

«Δεν επανερχόμαστε στην καθημερινή ενημέρωση», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, τονίζοντας ωστόσο πως η σημερινή ενημέρωση κρίθηκε απαραίτητη. «Εχθρός στη μάχη κατά της πανδημίας είναι ο εφησυχασμός», υποστήριξε προσθέτοντας πως η χώρα πήρε πρωτοφανή μέτρα στα σύνορά της. Παράλληλα ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκαν πάνω από 215.000 έλεγχοι στα σημεία εισόδου της χώρας.  

 

«Κύρια πηγή ανησυχίας είναι οι χερσαίες πύλες εισόδου και ο συγχρωτισμός» είπε τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Σε ότι αφορά τους ελέγχους ο κ. Χαρδαλιάς υποστήριξε πως αυτοί δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα και αποσαφήνισε ότι χρειάζεται η συνεργασία της κοινωνίας καθώς δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός σε κάθε παραλία και κάθε εκδήλωση. «Έχουμε να αντιπαλέψουμε συνωμοσιολογικές θεωρίες», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του. 

 

Σε ότι αφορά τον Δεκαπενταύγουστο, ο Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι «το Πάσχα κάναμε πιο δύσκολα πράγματα», και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το νέο κάλεσμά του προς τους πιστούς. 

Ο κύριος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι παρατείνεται το όριο των 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις μέχρι 31/8, στο χώρο τέλεσής τους, αλλά και στο χώρο δεξίωσης ενώ ανακοίνωσε εντατικούς ελέγχους σε εργοστάσια τροφίμων. Στον ελεγκτικό μηχανισμό εντάσσεται και ο ΕΦΕΤ. Παράλληλα έκανε λόγο για περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα.

Ακόμη ανακοίνωσε ότι από αύριο Τετάρτη 5/8 απαγορεύεται η διέλευση από την Κακαβιά από τις 23:00 έως τις 07:00. Εκεί θα εγκατασταθεί μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων. Από 16/8 όποιος εισέρχεται από την Κακαβιά θα μπαίνει σε επταήμερη κατ' οίκον καραντίνα.

Ερωτηθείς εάν θα επανέλθει το μέτρο των sms για τις μετακινήσεις, o Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα». Πάντως, σημείωσε ότι «υπάρχουν πολλά εργαλεία στη φαρέτρα της κυβέρνησης» και πρόσθεσε: «Τα εξετάζουμε βήμα βήμα».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM