Συναγερμός στην Εύβοια: Επτά δείγματα θετικά σε Σέρβους τουρίστες στο Πευκί

Συναγερμός στην Εύβοια: Επτά δείγματα θετικά σε Σέρβους τουρίστες στο Πευκί Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Συναγερμός έχει σημάνει στην βόρεια Εύβοια μετά από τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας για κορωνοϊό, σε Σέρβους τουρίστες στο Πευκί.

Όπως μετέδωσε το LamiaReport, επτά από τα 45 δείγματα βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, μετά δειγματοληψία που πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο Πευκί.

Οχτώ Σέρβοι τουρίστες είναι θετικοί στον ιό, μαζί με μία 38χρονη που ανιχνεύθηκε θετική στον Προμαχώνα, και όλοι τους παραμένουν για την ώρα ασυμπτωματικοί. 

Αναμένονται οι επίσημες αποφάσεις από την Πολιτική Προστασία και τον υπεύθυνο αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα, για τη διαχείριση των συγκεκριμένων περιστατικών.

Οι διαδικασίες ιχνηλάτησης θα συνεχιστούν τόσο στο Πευκί, όσο και στην ευρύτερη περιοχή που διέμειναν και κινήθηκαν οι συγκεκριμένοι τουρίστες. 

Την Δευτέρα, η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορά της με τη Σερβία, μετά την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων στην κοντινή, βαλκανική χώρα.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η αναστολή της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου, μέχρι τις 15/07, και έως τότε θα εξαιρούνται μόνο οι πολίτες Σερβίας με «ουσιώδεις λόγους διέλευσης».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ