ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Συνωστισμός έξω από εκκλησία στην Αγία Βαρβάρα: 100 άτομα στο προαύλιο - Μία σύλληψη

Συνωστισμός έξω από εκκλησία στην Αγία Βαρβάρα: 100 άτομα στο προαύλιο - Μία σύλληψη Facebook Twitter
1

Περίπου εκατό άτομα παραβίασαν την απαγόρευση κυκλοφορίας και συγκεντρώθηκαν έξω από εκκλησία στην Αγία Βαρβάρα, με αποτέλεσμα να προκληθεί συνωστισμός. 

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής και η αστυνομία ανακοίνωσε την διεξαγωγή έρευνας, ενώ ήδη ένα άτομο έχει συλληφθεί. Την υπόθεση έχει αναλάβει το αστυνομικό τμήμα Αγίας Βαρβάρας, με τη συνδρομή και του Τμήματος Ασφαλείας της περιοχής.

«Διενεργείται έρευνα για την ταυτοποίηση των ατόμων, τα οποία παραβιάζοντας τα μέτρα πρόληψης για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού, συμμετείχαν σε συγκέντρωση με συνωστισμό περίπου (100) ατόμων, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία στην Αγία Βαρβάρα, απογευματινές ώρες της Παρασκευής 3/4/2020», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Στο διαδίκτυο έχει διαρρεύσει βίντεο, στο οποίο φέρεται να έχουν καταγραφεί αρκετοί από τους συμμετέχοντες. Το πλήθος ακούγεται να φωνάζει συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τις εκκλησίες». Στο τέλος του υλικού, ένα περιπολικό καταφτάνει στην πλατεία μπροστά από τον ναό και αρκετοί από τους συγκεντρωμένους αποχωρούν ενώ άλλοι φαίνεται να κατευθύνονται προς τους ένστολους. 

Στο πλαίσιο της έρευνας ταυτοποιήθηκαν έξι άτομα και ένα συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Το άτομο αυτό θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί ενώ η έρευνα συνεχίζεται. 

Επέμβαση της αστυνομίας και στην Πάτρα

Σήμερα το πρωί δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το τοπικό tempo24, συγκεντρώθηκαν στον ναό μετά από πρόσκληση του ιερέα για να κοινωνήσουν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μόλις εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί προκλήθηκε ένταση και πολλοί κάτοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια.

Άλλοι διαμαρτύρονταν για την παρουσία της αστυνομίας και άλλοι ζητούσαν από τους αστυνομικούς να απομακρύνουν τον κόσμο ώστε να αποφευχθεί μετάδοση του κορωνοϊού. Οι αξιωματικοί έκοψαν πρόστιμα σε πολλούς από τους παρευρισκόμενους που δεν είχαν βεβαίωση εξόδου, ο ιερός ναός έκλεισε και οι πιστοί αποχώρησαν.

Συνωστισμός έξω από εκκλησία στην Αγία Βαρβάρα: 100 άτομα στο προαύλιο - Μία σύλληψη Facebook Twitter
Συνωστισμός έξω από εκκλησία στην Αγία Βαρβάρα: 100 άτομα στο προαύλιο - Μία σύλληψη Facebook Twitter
Ελλάδα
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Τραγικό είναι εν μέσω πανδημίας να υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται και πράττουν τόσο ανεύθυνα, χωρίς να υπολογίζουν την βαρύτητα της συμπεριφοράς τους και τι μπορεί να προκαλέσει αυτή στην πορεία... Ειλικρινά είναι πολύ άδικο και κρίμα