Κορωνοϊός: Κινδυνεύουν τελικά τα κατοικίδια; - Τι κάνουμε αν νοσήσουμε με τον ιό

Κορωνοϊός: Κινδυνεύουν τελικά τα κατοικίδια; - Τι κάνουμε αν νοσήσουμε με τον ιό Facebook Twitter
0

Διευκρινίσεις σχετικά με τα κατοικίδια σε περίπτωση που εμφανιστούν ήπια συμπτώματα του κορωνοϊού σε κάποιο μέλος της οικογένειας εξέδωσε ο ΙΣΑ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, σε σχετική ανακοίνωση για τις οδηγίες πρόληψης της διάδοσης της νόσου στο σπίτι, σε περίπτωση εμφάνισης ήπιων συμπτωμάτων σε κάποιο μέλος της οικογένειας, αναφέρει πως «θα πρέπει να περιορίζετε την επαφή με κατοικίδια ζώα και άλλα ζώα ενώ είστε άρρωστοι με COVID-19, κατά τον τρόπο που διαχωρίζεστε από τους ανθρώπους»

Όπως διευκρινίζεται, παρόλο που δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα COVID-19 στα κατοικίδια ζώα, συνιστάται οι ασθενείς να μην έρχονται σε επαφή με τα ζώα, μέχρι να γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ιό.

Ειδικότερα ο ΙΣΑ συμβουλεύει:

- Αν είναι δυνατόν, ένα άλλο μέλος του νοικοκυριού σας να φροντίζει τα ζώα σας ενώ είστε άρρωστοι. 

- Αν είστε άρρωστοι με το COVID-19, αποφύγετε την επαφή με το κατοικίδιο ζώο σας, όχι μόνο στα παιχνίδια και τα χάδια με τον σκύλο ή την γάτα σας, αλλά και στο τάισμα τους, στον καθαρισμό τους κλπ.

- Εάν δεν μπορείτε παρά να φροντίσετε εσείς το κατοικίδιο ζώο σας ή βρίσκεστε αναγκαστικά σε χώρο με ζώα ενώ είστε άρρωστοι, πλένετε τα χέρια σας πριν και μετά από την αλληλεπίδραση με τα κατοικίδια ζώα και φορέστε μάσκα προσώπου.

- Τα μέλη του νοικοκυριού θα πρέπει να φροντίζουν τα κατοικίδια και όχι οι ασθενείς, οι οποίοι δεν πρέπει να αγγίζουν τα κατοικίδια ζώα όσοι είναι άρρωστοι.

- Εάν έχετε εμφανίσει ήπια συμπτώματα, θα πρέπει να φοράτε μάσκα όταν βρίσκεστε κοντά σε άλλους ανθρώπους (π.χ. μοιράζοντας ένα δωμάτιο ή όχημα) ή μαζί με κατοικίδια ζώα, και ιδιαίτερα πριν μπείτε σε δημόσιο χώρο, χώρο ιατρικών υπηρεσιών, ιατρείο, διαγνωστικό κέντρο ή νοσοκομείο.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM