Λέσβος: Στις φλόγες δομή φιλοξενίας προσφύγων -Θα μετέφεραν εκεί γυναίκες και παιδιά

Λέσβος: Στις φλόγες δομή φιλοξενίας προσφύγων -Θα μετέφεραν εκεί γυναίκες και παιδιά Facebook Twitter
Φωτιά σε δομή προσφύγων, που έχει κλείσει, στη Λέσβο (Πηγή φωτό lesvospost)
0

Φωτιά εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής σε δομή προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, η οποία έχει κλείσει, στη Λέσβο.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην προσωρινή δομή φιλοξενίας προσφύγων Stage 2, στη Συκαμνιά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi. Η δομή λειτουργούσε με ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, έως τις 31 Ιανουαρίου, όταν έκλεισε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Δυτικής Λέσβου.

Ο χώρος κάηκε μετά την απόφαση του δημάρχου δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου, να ανοίξει για μία ημέρα ο καταυλισμός, προκειμένου να φιλοξενηθούν εκεί γυναίκες και παιδιά, που έφτασαν σήμερα στο νησί, από τα τουρκικά παράλια, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

 

Νωρίτερα, στη Λέσβο υπήρξε ένταση, όταν κάτοικοι εμπόδισαν τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών, που έφτασαν σήμερα στο νησί, στο ΚΥΤ της Μόριας, ενώ άλλοι δεν επέτρεψαν να αποβιβαστούν στο λιμάνι της Θερμής πρόσφυγες και μετανάστες, που επέβαιναν σε βάρκα.

Ο δήμος Μυτιλήνης «κλείνει τα σύνορα»

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, είχε δηλώσει ότι ο δήμος «κλείνει τα σύνορά του» έτσι ώστε οι μετανάστες και πρόσφυγες που θα φτάσουν στη Λέσβο σε σημεία που δεν ανήκουν στο δήμο Μυτιλήνης «να μην καταλήγουν στο ΚΥΤ της Μόριας το οποίο βέβαια δεν αντέχει άλλο».

«Ζητάμε να σταλούν δύο πλοία, έτσι ώστε 5.000 αιτούντες άσυλο να φύγουν αμέσως από το νησί για να αποσυμφορηθεί το ΚΥΤ», δήλωσε ο κ. Κύτελης που ζητά δύο πλοία «πάνω στα οποία θα γίνεται η ταυτοποίηση των εισερχομένων και η διαδικασία υποβολής αιτήματος ασύλου».

«Είμαστε διατεθειμένοι με όποιο κόστος, να διαφυλάξουμε τους πολίτες και την κανονικότητα του Δήμου μας. Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Μυτιλήνης να αντέξει άλλο τη φιλοξενία του συνόλου των μεταναστών στο νησί», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Και ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος ζήτησε «την άμεση αποστολή δύο τουλάχιστον πλοίων για την άρση του επικείμενου αδιεξόδου».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM