Καιρός: Άνοιξη και ξανά χειμώνας - Αλλάζει πάλι το σκηνικό με θερμή εισβολή και μετά πτώση

Καιρός: Άνοιξη και ξανά χειμώνας - Αλλάζει πάλι το σκηνικό με θερμή εισβολή και μετά πτώση Facebook Twitter
0

Σήμερα, αλλά και για τις επόμενες τρεις ημέρες ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος, θα έχει ζέστη και οι συνθήκες θα είναι καλές, αλλά ο χειμώνας επιστρέφει.

Σύμφωνα με το meteo.gr, ιδιαίτερα θερμές για την εποχή αέριες μάζες καλύπτουν από την χθες μεγάλο μέρος της Ευρώπης, επηρεάζοντας ήδη και τη χώρα μας. Τις επόμενες ημέρες μάλιστα αναμένεται να προσεγγίσουν τη Μεσόγειο ακόμα θερμότερες αέριες μάζες, με τη θερμή εισβολή να κορυφώνεται το διήμερο Δευτέρα 03/02 και Τρίτη 04/02, οπότε σε πολλές περιοχές της χώρας μας οι μέγιστες θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου. Όμως το σκηνικό του ανοιξιάτικου διαλείμματος θα αλλάξει πάλι καθώς σταδιακή, ραγδαία υποχώρηση της θερμοκρασίας, περιμένουμε από την Τετάρτη 05/02.

Στο βίντεο του Meteo που ακολουθεί παρουσιάζεται η κίνηση των θερμών αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη και την Ελλάδα μέχρι και τις βραδινές ώρες της Τρίτης 04/02. Συγκεκριμένα, παρουσιάζονται χάρτες με την απόκλιση της θερμοκρασίας από τις "κανονικές" για την εποχή τιμές της σε υψόμετρο 1500 περίπου μέτρων, στάθμη της ατμόσφαιρας που χρησιμοποιείται στη μετεωρολογία για την παρακολούθηση της κίνησης θερμών και ψυχρών αερίων μαζών. Όπως φαίνεται στα τελευταία στιγμιότυπα του βίντεο, οι θερμοκρασίες θα ανέλθουν σε επίπεδα ακόμα και 13 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή.

 

Σάκης Αρανούτογλου: Από τη ζέστη ξανά στο κρύο 

Ήδη τη μεταβολή του καιρού σημειώνουν και μετεωρολόγοι που από την Τετάρτη προβλέπουν ξανά πτώση της θερμοκρασίας. Ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζει ότι μπορεί μέχρι την Τρίτη ο καιρός να είναι ανοιξιάτικος, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 19 και 20 βαθμού Κελσίου, ωστόσο, από την Τετάρτη, η κεντρική και βόρεια Ευρώπη θα δεχθεί μια ψυχρή εισβολή που θα επηρεάσει και τη χώρα μας.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, «τμήμα αυτής της ψυχρής μάζας θα κατέβει, μετά τις 5 με 6 του Φλεβάρη νοτιότερα» με συνέπεια να ρίξει τη θερμοκρασία και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, με τη μεταβολή του καιρού, η θερμοκρασία -συγκριτικά με τα 20άρια της Δευτέρας και της Τρίτης- θα υποχωρήσει «πάνω από 10 με 12 βαθμούς».

Σε ό,τι αφορά τα φαινόμενα του καιρού εκείνες τις ημέρες, σημείωσε ότι είναι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα και πως δεν υπάρχουν ασφαλή στοιχεία για βροχές και -τυχόν- χιονοπτώσεις.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM