Βρέθηκε βόμβα του Β'ΠΠ κοντά σε νηπιαγωγείο στη Σάμο - Αύριο η επιχείρηση εξουδετέρωσής της

Βρέθηκε βόμβα του Β'ΠΠ κοντά σε νηπιαγωγείο στη Σάμο - Αύριο η επιχείρηση εξουδετέρωσής της Facebook Twitter
Προληπτικά θα εκκενωθούν οι περιοχές που βρίσκονται σε ακτίνα 150 μέτρων από το σημείο που βρέθηκε η βόμβα από τον Β'ΠΠ στη Σάμο - EUROKINISSI/APXEIOY
0

Βόμβα που εικάζεται ότι είναι από το Β' παγκόσμιο πολέμο, βρέθηκε, κατά τη διάρκεια εκσκαφών σε οικοδομή, σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από το 1ο και 2ο νηπιαγωγείο της Σάμου.

Συγκεκριμένα, η βόμβα, που εκτιμάται πως αποτελεί κατάλοιπο του βομβαρδισμού της Σάμου από τα γερμανικά Στούκας στις 17 Νοεμβρίου του 1943, βρέθηκε σε ιδιωτικό οικόπεδο επί της οδού Αγγελίνα 7 στην περιοχή Χαρουπιές.

Η περιοχή φυλάσσεται, ενώ αύριο αναμένεται να φτάσει στο νησί για να εξετάσει το εύρημα, ειδικός πυροτεχνουργός.

Βρέθηκε βόμβα του Β'ΠΠ κοντά σε νηπιαγωγείο στη Σάμο - Αύριο η επιχείρηση εξουδετέρωσής της Facebook Twitter

Σύμφωνα με το samos24.gr, η επιχείρηση εξουδετέρωσης της βόμβας θα πραγματοποιηθεί, αύριο Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020, από 07:00 από το ειδικό κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Ελληνικού Στρατού και στο πλαίσιο της τήρησης των διεθνών πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Θα πρέπει να εκκενωθούν προληπτικά και υποχρεωτικά οι περιοχές που βρίσκονται σε ακτίνα 150 μέτρων από το σημείο που βρέθηκε η βόμβα. Ενώ δεν θα λειτουργήσουν, προληπτικά, οι σχολικές μονάδες 1ο & 2ο Νηπιαγωγείο Σάμου και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου. Οι πολίτες θα μπορούν να παραμείνουν στο δημαρχειακό μέγαρο μέχρι το πέρας της επιχείρησης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM