Κατερίνη: Υπέστη ανακοπή μετά τον τοκετό από χορήγηση λάθος αντιβίωσης - Κρίσιμη η κατάστασή της

Κατερίνη: Υπέστη ανακοπή μετά τον τοκετό από χορήγηση λάθος αντιβίωσης - Κρίσιμη η κατάστασή της Facebook Twitter
3

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας  του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης μία 29χρονη γυναίκα που υπέστη ανακοπή καρδιάς μετά τον τοκετό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Grtimes.gr, η γυναίκα γέννησε στο νοσοκομείο Κατερίνης και λόγω της καισαρικής τομής στην οποία υποβλήθηκε, της χορηγήθηκε αντιβιοτικό φάρμακο στο οποίο ήταν αλλεργική. Μέσα σε λίγη ώρα, ο οργανισμός της άρχισε να αντιδρά αρνητικά, με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή και να οδηγηθεί στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Από την Κατερίνη διακομίστηκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και διαπιστώθηκε ότι υπέστη εγκεφαλικό οίδημα λόγω της αντίδρασης του οργανισμού της στο φάρμακο που της χορηγήθηκε.

Όπως δήλωσε η διοικήτρια του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Βασιλική Παπαχριστοδούλου «η κοπέλα αντιμετωπίζει μία πολύ δύσκολη κατάσταση». Το πρωί της Δευτέρας θα περάσει και πάλι από μαγνητικό τομογράφο για να διαπιστωθεί αν έχει υποχωρήσει το οίδημα.

Το νεογέννητο βρέφος παραμένει στο νοσοκομείο της Κατερίνης και είναι καλά στην υγεία του σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Με πληροφορίες από Grtimes

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Αραγε ηταν επιβεβλημενη και αναποφευκτη η καισαρικη σε μια κοπελα 29 ετων? Και πότε αραγε θα σταματησει αυτο το διαρκες εγκλημα κατα των γυναικων? Σπαμε καθε χρονο το παγκοσμιο ρεκορ στις καισαρικες και οι Ελληνες γυναικολογοι εγκαλουνται διαρκως γι αυτο απο τους ξενους συναδελφους τους. Αλλα ειναι πολλα τα λεφτα, μεγαλο το βολεμα, και απευδευτες στο θεμα οι ιδιες οι γυναικες, οποτε ευκολα πειθονται.
Φίλε ιστορικέ,Μόνο "έγκλημα" δεν μπορείς να αποκαλείς την καισαρική. Θα μπορούσαμε να αφήνουμε τις γυναίκες να γεννάνε φυσιολογικά και να πεθαίνουν σε περιπτώσεις επιπλοκών για να μην κάνουμε το "έγκλημα" να κάνουμε (τσιζ) καισαρική! Προφανώς δεν έχει τύχει σε σένα ή σε κάποιο κοντινό σου άνθρωπο να σώσει την ζωή του και του αγέννητου παιδιού από αυτή τη "μάστιγα" και επειδη έχεις και πολύ πείρα και από άλλες χώρες παγκοσμίως ξέρεις ότι εκεί οι γυναίκες έχουν καλύτερη αντιμετώπιση στην γέννα! Γενικευοντας βεβαίως βεβαίως κάθε περιστατικό χωρίς να ξέρεις πώς και γιατί. Πίστεψε με καμία γυναίκα δεν θέλει να νιώσει τον πόνο της καισαρικής που ένιωσα εγώ. Επίσης καμία γυναίκα δεν θέλει να έρθει στην Ελλάδα για έλεγχο ρουτίνας για να ακούσει το σοκαριστικό "στην Αγγλία δεν σου έλεγξαν ποτέ αυτό και θα χάσεις το παιδί σου σε λίγες μέρες". Αλλά αφού το λες εσύ, μάλλον "παγκοσμίως", οι γυναίκες χαιρουν καλύτερης αντιμετώπισης γιατί γεννάνε "φυσιολογικα" με κάθε κόστος... Το ότι στην Ελλάδα οι γυναικολογοι πείθουν τις γυναίκες για καισαρικές το στηρίζεις στην δική σου ιατρική γνώμη; ήξερες δηλαδή ότι θα μπορούσε μα γίνει και αλλιώς; Και αν ναι, γιατί δεν ήσουν εκεί να το κάνεις εσύ; Ένεργοποιησα τον λογαριασμό μου έχοντας αφήσει ασχολιαστα πολλά πικρόχολα σχόλια αλλά το δικό σου απλά με ξεπέρασε!
Η ηλικία δεν παίζει ρόλο, πρόβλημα που απαιτεί καισαρική μπορεί να προκύψει είτε είσαι 20 είτε 40, όπως επίσης μπορείς να γεννήσεις κολπικά είτε είσαι 20 είτε 40. Κάπου διάβασα αλλά δεν το έχω επιβεβαιώσει ότι ναι μεν έχουμε το ρεκορ καισαρικών αλλά ότι έχουμε και το ρεκόρ ασφαλέστερων γεννήσεων. Ότι οι γυναίκες είναι απέδευτες τι σημαίνει; Τι μπορούν να κάνουν τη στιγμή εκείνη που οι γιατροί τους θα τους πουν ότι υπάρχει πρόβλημα με τον τοκετό και πρέπει να γίνει καισαρική;