GAP: Στο τραπέζι το «λουκέτο» σε όλα τα καταστήματά της στην Ευρώπη

GAP: Στο τραπέζι το «λουκέτο» σε όλα τα καταστήματά της στην Ευρώπη Facebook Twitter
0

To να κλείσει τα 129 ιδιόκτητα καταστήματα που διατηρεί σε χώρες της Ευρώπης εξετάζει η εταιρία μόδας Gap, καθώς αντιμετωπίζει σημαντική πτώση των πωλήσεων εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού.

Το ενδεχόμενο κλείσιμο των 129 καταστημάτων και του κέντρου διανομής της Gap, θα έθετε σε κίνδυνο εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Η εταιρία φέρεται σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Guardian, να θέλει να λειτουργήσει πλέον στην Ευρώπη μέσω «συνεργασιών», ενδεχομένως τόσο στο διαδίκτυο όσο και σε άλλα καταστήματα.

Επί του παρόντος, ο όμιλος διαθέτει 158 καταστήματα franchise στην Ευρώπη, πέρα από τα καταστήματα που ανήκουν στην εταιρεία, και είπε ότι αυτά θα ήταν το επίκεντρο. «Καθώς προχωράμε στην αναθεώρηση, θα εξετάσουμε τη μεταφορά στοιχείων της επιχείρησης σε ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη ως μέρος μιας προτεινόμενης επέκτασης μοντέλου εταιρικής σχέσης», δήλωσε ο Mark Breitbard, επικεφαλής των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της Gap.

Σε μια χρονιά που οι δαπάνες για τεχνολογία έχουν μειώσει αισθητά την αγορά ρούχων, οι καταναλωτές έχουν επίσης αρχίσει να αμφισβητούν τη λεγόμενη βιομηχανία γρήγορης μόδας και τις περιβαλλοντικές και ηθικές της επιπτώσεις, και αυτό είναι σίγουρα ένας από τους λόγους που η Gap αντιμετωπίζει δυσκολίες στα φυσικά της καταστήματα.

Η Gap είχε ανακοινώσει στις αρχές του 2020 σχέδια για κλείσιμο περισσότερων από 200 μη-κερδοφόρων καταστημάτων Gap και Banana Republic παγκοσμίως, στο πλαίσιο ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης. Οι επιδόσεις των πωλήσεων κατά τη διάρκεια της χρονιάς στην Ευρώπη ήταν πολύ χειρότερες εν μέσω εκτεταμένων lockdown για τον έλεγχο της πανδημίας και οι πωλήσεις μειώθηκαν σχεδόν 47% κατά τη διάρκεια του τριμήνου του καλοκαιριού στα 72 εκατομμύρια δολάρια.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM