Air France- KLM: Απώλειες 2,6 δισ. το δεύτερο τρίμηνο- Πρέπει να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός εργαζομένων

Air France- KLM: Απώλειες 2,6 δισ. το δεύτερο τρίμηνο- Πρέπει να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός εργαζομένων Facebook Twitter
0

Απώλειες 2,6 δισεκατομμυρίων κατέγραψε η Air France- KLM το δεύτερο τρίμηνο του 2020, ενώ ο όμιλος τονίζει ότι πρέπει να γίνει σημαντική μείωση του ανθρωπίνου δυναμικού.

Το επίπεδο δραστηριότητας ήταν σχεδόν μηδενικό τον Απρίλιο και τον Μάιο- σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά- ενώ αυξήθηκε σε μόλις 8% τον Ιούνιο, όταν σταδιακά άρχισαν να χαλαρώνουν οι περιορισμοί, αναφέρει η έκθεση του ομίλου για το δεύτερο τρίμηνο.

Παρόλα αυτά, η Air France- KLM «βλέπει» περιορισμένη προοπτική για ανάκαμψη της καμπύλης της ζήτησης. Ο CEO του ομίλου, Μπέντζαμιν Σμιθ, αναγνώρισε ότι υπήρξε ασυνήθιστη στήριξη από τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Ολλανδίας κάτι που- σε συνδυασμό με τις περικοπές δαπανών- παρείχε στην εταιρεία τη ρευστότητα που χρειαζόταν για να ανταπεξέλθει στην κρίση και να διασφαλίσει μια σταδιακή ανάκαμψη.

Όμως, η έκθεση τριμήνου επισημαίνει ότι προκειμένου να εκτελεστεί το «πρόγραμμα ανοικοδόμησης», θα πρέπει να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των εργαζομένων. Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος θα επωφεληθεί από δάνεια ύψους 7 δισεκατομμυρίων που θα λάβει από ή με τη στήριξη του γαλλικού κράτους, ενώ βοήθεια 2-4 δισεκατομμυρίων ευρώ θα λάβει από την ολλανδική κυβέρνηση.

Ήδη, η Air France έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει την κατάργηση 7.580 θέσεων εργασίας έως τα τέλη του 2022, ενώ η KLM έχει ξεκινήσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, στο οποίο έχουν ενταχθεί 2.000 εργαζόμενοι. Όμως, μετά την ανακοίνωση της έκθεσης τριμήνου, η δημόσια τηλεόραση της Ολλανδίας (NOS) μετέδωσε πληροφορίες ότι η εταιρεία σχεδιάζει να προχωρήσει και σε 1.100 απολύσεις.

Με πληροφορίες από Guardian, Reuters

 


Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ