Ο πλούτος των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά μισό τρισ. εν μέσω καραντίνας

Ο πλούτος των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά μισό τρισ. εν μέσω καραντίνας Facebook Twitter
0

Τι και αν στις περισσότερες χώρες η πανδημία του νέου κωρονοιού έφερε σοβαρό πλήγμα στην οικονομία, τελικά ο πλούτος των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά μισό τρισ. εν μέσω καραντίνας.

Η περιουσία όλων των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων μαζί, συμπεριλαμβανομένων των ιδρυτών της Amazon.com Τζεφ Μπέζος και του Facebook Inc Μαρκ Ζάκερμπεργκ αυξήθηκε κατά 19% ή κατά μισό τρισεκατομμύριο δολάρια, αφότου ξέσπασε η πανδημία της Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται από μια έκθεση που δημοσιοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών (IPS). Μέσα σε διάστημα 11 εβδομάδων, από τις 18 Μαρτίου όταν ξεκίνησαν τα μέτρα καραντίνας, η περιουσία των πλουσιότερων ανθρώπων στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 565 δισεκατομμύρια δολάρια. Στο ίδιο διάστημα 42,6 εκατομμύρια εργαζόμενοι έκαναν αίτηση για να τους χορηγηθεί επίδομα ανεργίας.

«Αυτά τα στατιστικά στοιχεία μας υπενθυμίζουν ότι είμαστε πιο διχασμένοι, οικονομικά και φυλετικά, από οποιαδήποτε άλλη στιγμή εδώ και δεκαετίες», σχολίασε ο Τσακ Κόλινς, ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης αυτής. Η περιουσία του Τζεφ Μπέζος αυξήθηκε κατά περίπου 36,2 δισ. δολάρια ενώ του Ζάκερμπεργκ κατά 30,1 δισ. Ο Ίλον Μασκ της Tesla Inc είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 14,1 δισ. δολάρια.

Την περασμένη εβδομάδα ο πλούτος των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 79 δισ. δολάρια, σύμφωνα πάντα με την εν λόγω έκθεση.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM