Handelsblatt: Η Ελλάδα απειλείται με μαζική ανεργία

Handelsblatt: Η Ελλάδα απειλείται με μαζική ανεργία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

«Η Ελλάδα απειλείται με μαζική ανεργία», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Handelsblatt, αναφορικά με τις συνέπειες του κορωνοϊού στην οικονομία.

«Ήδη πριν από την κρίση του κορωνοϊού η Ελλάδα είχε τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη. Τώρα η ύφεση εξαφανίζει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Μια δοκιμασία για τον συντηρητικό πρωθυπουργό», γράφει η γερμανική οικονομική εφημερίδα.

Ο ανταποκριτής της Handelsblatt στην Αθήνα Γκερτ Χέλερ, θυμίζει τις προβλέψεις που έχουν κάνει η Κομισιόν και το ΔΝΤ για την ύφεση και την ανεργία στην Ελλάδα το 2020.

«Ο κορωνοϊός θα μπορούσε να ρίξει την Ελλάδα στην ύφεση περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ. Η Κομισιόν προβλέπει συρρίκνωση της οικονομίας για τους Έλληνες το 2020 κατά 9,7% και μια αύξηση της ανεργίας στο 19,9% σε σχέση με το 9% του μέσου όρου στην ΕΕ. Το ΔΝΤ αναμένει για τους Έλληνες ανεργία της τάξεως του 22,3%. Με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα πλησιάζει τους αριθμούς από την εποχή της οικονομικής κρίσης», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της οικονομικής, πλέον, κρίσης από την κυβέρνηση, γράφει: «Όπως και στην περίπτωση της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Μητσοτάκης βασίζεται για την ανάκαμψης της οικονομίας στις εισηγήσεις των ειδικών», κάνοντας αναφορά στην επιτροπή που θα διαδραματίσει ρόλο στο σχέδιο για την αξιοποίηση των χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Για τη διαχείριση των χρημάτων που προορίζονται για βοήθεια, συμβουλεύεται μια ομάδα ανεξάρτητων οικονομολόγων, το λεγόμενο "συμβούλιο των σοφών της οικονομίας". Στην επιτροπή συμμετέχουν ο Κύπριος οικονομολόγος βραβευμένος με Νομπέλ Σερ Κρίστοφερ Πισαρίδης, ο οικονομολόγος Δημήτρης Βαγιάνος από το London School of Economics και ο καθηγητής Οικονομίας Κωνσταντίνος Μεγήρ από το πανεπιστήμιο του Γέιλ», γράφει η Handelsblatt και καταλήγει: «Ο κορωνοϊός ως ευκαρία: ο πρωθυπουργός βλέπει στο ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης ένα "εργαλείο για την αναμόρφωση της ελληνικής οικονομίας"».

Με πληροφορίες από DW

 

 

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM
Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM