Δώρο Πάσχα: Το σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση λόγω κορωνοϊού

Δώρο Πάσχα: Το σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Τα σενάρια της κυβέρνησης για το Δώρο Πάσχα λόγω κορωνοϊού (Eurokinissi)
0

Μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου υποχρεούνται όλοι οι εργοδότες σύμφωνα με τον νόμο να καταβάλλουν το Δώρο Πάσχα.

Ωστόσο, λόγω των έκτακτων μέτρων εξαιτίας της διασποράς του κορωνοϊού, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει το σενάριο της «υποχρεωτικής καταβολής από τις επιχειρήσεις, συνδυαστικά με τη δυνατότητα ενίσχυσης των επιχειρήσεων σε σχέση με την μισθοδοσία», όπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται το dikaiologitika.gr.

Συγκεκριμένα, οι εργοδότες που αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, υποχρεούνται να καταβάλλουν κατ' αναλογία το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους για όσο διάστημα εργάστηκαν μέχρι να κλείσει υποχρεωτικά η επιχείρηση.

Για όσες περιπτώσεις εργοδοτών, οι οποίοι έχουν ακόμα ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους, το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί κανονικά.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αν και αναφέρθηκε στο θέμα μιλώντας στην ΕΡΤ, δε διευκρίνισε τι ακριβώς θα συμβεί φέτος.

Τονίζεται δε ότι τι δώρο Πάσχα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα 800 ευρώ έκτακτη οικονομική ενίσχυση, που ανακοινώθηκε ότι δίνεται στις επιχειρήσεις που έκλεισαν έπειτα από κυβερνητική οδηγία προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Το δώρο Πάσχα είναι αναλογία ημερομισθίων από την 1η Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου του τρέχοντος έτους. Το διάστημα αυτό, ο εργαζόμενος πληρώνεται τον μισό μισθό ή 15 ημερομίσθια αν πληρώνεται με αυτή τη μορφή εργασίας.

Επί της ουσίας, οι εργαζόμενοι που έκλεισαν οι επιχειρήσεις τους θα πάρουν αντί για μισθό τεσσάρων μηνών αναλογία του μισού μισθού για περίπου 2,5 μήνες.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ