Το ελληνικό χρηματιστήριο μεταξύ των κορυφαίων χρηματαγορών το 2019

Το ελληνικό χρηματιστήριο μεταξύ των κορυφαίων χρηματαγορών το 2019 Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων χρηματαγορών για το 2019, σύμφωνα με τους Financial Times.

Συγκεκριμένα, οι Financial Times σε άρθρο με τίτλο «Κορυφαίες επιδόσεις: τα πιο κερδοφόρα στοιχήματα της αγοράς, για το 2019» , γράφουν ότι οι επιδόσεις των διαφόρων χρηματαγορών παγκοσμίως, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην περίπτωση της Ελλάδας.

Η βρετανική εφημερίδα τονίζει ότι εν αντιθέσει με το 2012, όταν οι αγορές ήταν κάθετα αρνητικές να δανείσουν στην Ελλάδα, φέτος οι επενδυτές εκδηλώνουν τον ενθουσιασμό τους χάρη στη σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και στην εξομάλυνση του ασταθούς πολιτικού σκηνικού στη χώρα.

Η Ελλάδα, βέβαια, ωφελήθηκε κι εκείνη χάρη στην απεγνωσμένη αναζήτηση κερδών, η οποία οδήγησε τους επενδυτές σε εναλλακτικούς τίτλους της αγοράς ομολόγων, τυπικά θεωρούμενους ως σχετικά επισφαλείς. Η Αθήνα τώρα δανείζεται σε βάθος δεκαετίας με επιτόκιο μόλις 1,16% και οι αποδόσεις σημειώνουν πτώση μεγαλύτερη και από τις αντίστοιχες της Ιταλίας.

Οι μεγάλες εταιρείες που έχουν επενδύσει στα ελληνικά χρεόγραφα, συνεχίζει η ανάλυση, έχουν επιτύχει θετικές αποδόσεις, με τους κατόχους δεκαετών ομολόγων να επιτυγχάνουν κέρδη της τάξεως του 23% για το 2019. Οι επιδόσεις αυτές δείχνουν ότι όσοι είχαν αγοράσει ομόλογα στην αιχμή της πολιτικής κρίσης του 2015, τώρα έχουν κέρδη πάνω από τρεις φορές τα χρήματα που είχαν επενδύσει, σημειώνουν οι FT.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM